Blader door media met bovenstaande knoppen

Waterschool-woningen in Haïti

Na de zware aardbeving in 2010 heeft onze stichting vanaf het begin gezocht naar mogelijkheden om woonhulp aan de armsten te verlenen, op basis van zelfwerkzaamheid en onder begeleiding op locatie door een betrouwbare partij.

Het project in cijfers

Gebied
Haïti
Aanleiding
Zware aardbeving 2010
Project (2012)
Bouw 6 wooneenheden
Project (2013)
Financiering douche, paadjes en afdakken
Lokale partners
Nederlandse Stichting Haïti Project, Water for everyone, Johan Hoogsteen en Leo Groendijk
Financiële bijdrage SMW
€ 10.000 per woning + € 5.000 extra

Bouw woningen

Deze locatie is gevonden op zo’n vijftig kilometer ten zuiden van Port-au-Prince. Vanwege het risico van overstromingen bij regen en orkanen waren extra investeringen nodig voor verhoogde funderingen. Bij deze nieuwbouw is goed samengewerkt tussen plaatselijke mensen, waaronder toekomstige bewoners, een Nederlandse aannemer en betrokkenen van een school gericht op de productie en verkoop van schoon drinkwater (Water for everyone). De woningen annex opleidingsruimte zijn in 2012 opgeleverd en bewoond.

Extra donatie

Ter afronding van het project met de waterschoolwoningen aan Route Lilavois in Bon Repos Haïti heeft de stichting in 2013 besloten een bedrag van € 5.000 over te maken. Daarmee hebben de bewoners zelf een buitendouche aangelegd, betonpaadjes gelegd en twee afdakken aangebracht. Na afronding van de werkzaamheden is het project begin 2014 aan de dankbare gebruikers opgeleverd.

Voor de realisatie van het project bestaat de nodige waardering. Hiervan getuigt deze brief van de Consul-Generaal van Nederland in Haïti.