Blader door media met bovenstaande knoppen

18 woningen in Nepal

Met onze partner Build up Nepal hebben we een nieuw project opgestart in Nepal. Het gaat hier om 18 woningen voor 18 families in het dorpje Majhigaun. Het feit dat we inmiddels een derde project opstarten, zegt veel over de woontoestanden in Nepal. Nog steeds na de aardbeving in 2015 wonen gezinnen en alleenstaande moeders met of zonder kinderen in noodwoningen, veelal gemaakt van golfplaten. Deze nood sluit nog steeds goed aan bij de doelstellingen van onze stichting: de lokale bevolking helpen bij het realiseren van goede huisvesting die in dit geval ook beter aardbevingbestendig moet zijn. Ook hier weer helpen de bewoners zelf bij de bouw van hun nieuwe woning.

Ook betekent het feit dat we hier voor de derde keer met onze samenwerkingspartner Build up Nepal aan de slag kunnen dat er weinig kosten hoeven te worden gemaakt om de lokale situatie goed in beeld te brengen en een netwerk op te bouwen.  Dus uw en ons geld wordt direct besteed aan materialen en de training van de lokale bevolking.

Update nov 2020:

Ook Nepal is getroffen door het coronavirus en vanwege de op volgende lockdown heeft de bouw van deze woningen enige tijd stilgelegen. Inmiddels zijn ze weer met goede moed aan de slag gegaan en kunnen we  voortgang melden. 13 woningen zijn klaar, van 2 woningen zijn de muren inmiddels opgetrokken en van de laatste 3 is de fundering klaar en kan er met de muren worden gestart.

Klik hier voor de voortgangsupdate van Build up Nepal

Het project in cijfers

Gebied
Het door de aardbeving getroffen gebied in Nepal
Aanleiding
Aardbeving 2015
Project
Bouw van 18 woningen
Lokale partners
Build Up Nepal netwerk, Parbati Sunar, Earth Brick Entrepeneur
Financiële bijdrage SMW
€ 42.300

Award

Onze partner Build up Nepal heeft voor hun bijzondere werk met het helpen van de door de aardbeving getroffen bewoners onlangs een onderscheiding ontvangen, the Ashden Sustainability Awards.